En del av den klassiska musiken är förstås operan och aldrig förut har det varit lika spännande att lyssna på opera som idag. Varför då, tänker du kanske nu – opera är väl ingenting nytt? Framför allt kanske du tänker att det oavsett vad inte är något för dig – men så är sannolikt inte alls fallet.

Många av de ädlare och mer svårtillgängliga konstformerna, exempelvis klassisk musik och opera, går lätt förlorade i den hektiska tid vi lever i i dag. Ofta har vi inte mer än några minuter över för att välja musik, och vanligtvis resulterar denna tidspress i att vi slår på något gammalt och bekant, och att vi definitivt inte tar oss tid att upptäcka något helt nytt.

Det är just det som är charmen med en musikstil som opera – för att uppskatta den krävs det att du tar dig tid att lyssna in dig, och när du väl lyssnat in dig blir det verkligen bara bättre och bättre. När du sedan väl bekantat dig med operan som musikstil och konstform öppnas en helt ny värld framför dig, och rätt som det är kanske du bestämmer dig för att besöka något av världens stora operahus, kanske i Milano i Italien, eller varför inte i Sydney i Australien?

I en tid där det senaste är det trendigaste, finns det ingenting som är lika tidlöst som opera. Om du inte redan fastnat i dess trollbindande och enorma värld – ta dig tid att upptäcka den. Ge inte upp efter tre minuter, som du kanske tenderar att göra när du ska lyssna på en ny och häftig popartist – det här kommer garanterat att ta längre tid än så. Men det kommer vara värt varenda minut!