Det är bland det svåraste som finns: planera en begravning för den som du älskar. Du vill att stunden ska bli så fin som möjligt. Hur väljer du musik på bästa sätt?

Ta hjälp av begravningsbyrån

Det är skönt att det finns begravningsbyråer som kan hjälpa till när livet är som skörast. Du vet inte vad du ska göra efter att en mor- eller farförälder, förälder, syskon, vän, kusin eller barn har gått bort. Du har både begravning och juridik att tänka på, förutom allt praktiskt. Då är det klokt att börja hos lovabegravning.se som finns över hela landet. Du kontaktar dem enkelt på deras sajt och därifrån går ni tillsammans vidare. Ta hjälp av lovabegravning.se med både begravning och juridik så är du i trygga händer.

Musik under begravningen

Det bästa är när vi redan i livet vågar tänka igenom vår begravning. I alla fall lite grann, även om det är svårt. Så vet våra anhöriga vad vi önskar. När du ska välja musik kan du försöka tänka tillbaka på om personen nämnt en psalm som den verkligen gillar. Det finns många sånger som handlar om himlen, hopp och att det finns mer än vad vi ser. Sådana sånger känns sköna att sjunga under en begravning, oavsett vad besökarna tror. Det är bättre med ljusa tankar, än att allt bara är svart. En fin psalm är “Jag har hört om en stad ovan molnen”. Vanlig på begravningar. Lova begravningsbyrå kommer hjälpa er med flera sångförslag. En modern “psalm” är “Stad i ljus” som också passar in. Carola skrev en särskild sång till sin mamma som dött, som heter “Allt kommer bli bra mamma”. Sommartid kan det också passa med en sommarpsalm. En påminnelse om livet, sommar och att vi alla har varit barn.

Det finns många fina klassiska stycken som kantorn eller annan musiker kan spela. Det kan vara skönt att bara få sitta och lyssna. Tid att tänka, känna och gråta. Kantorn kommer kunna ge bra förslag, om du inte kommer på ett stycke själv. Tyckte personen som gick bort särskilt mycket om en film? Musik från filmer som “Sagan om Ringen” passar också in på en begravning.