Älskar du musik och vill skapa snygga musikfilmer? Då kan du köpa en begagnad MacBook och använda iMovie för att skapa egna musikvideor. Köp en begagnad dator, så får du mer pengar att lägga på musiken.

Köp begagnad Mac

Det är roligt att spela och sjunga, få utvecklas som musiker. Om du är skicklig vill du skapa filmer för att lägga ut på Youtube. Ett smart sätt att kunna börja få spelningar och dela din musik. Med riktigt bra filmer kan du rent av tjäna pengar. Men för att skapa musikfilmer behöver du en dator, det räcker inte med mobilen. I alla fall inte om du är en seriös musiker. För att få råd med en bra dator utan att det kostar för mycket kan du köpa begagnat. Då får du råd att köpa kvalitet. Köp en MacBook Pro 15 hos mResell som har ett stort utbud av iMacs, iPads och iPhones. Alltid med garanti. Som Mac-användare använder du iMovie helt gratis, vilket är ett av de bättre redigeringsprogrammen på marknaden.

Skapa musikfilmer för Youtube

När du ska börja skapa filmer för YouTube kan det vara smart att börja med covers. Om du skriver själv vill du naturligtvis få dela din egen musik, men det kan vara svårt att få visningar innan du börjat få en publik. Spela istället in kända covers inom den musikgenre som du själv gillar. Kända låtar som folk söker på. För att få många visningar behöver du ha bra ljud på både sång och musikinstrument. Bygg en egen liten musikstudio och köp en bättre mikrofon. Sedan bör du skapa intressanta tolkningar av musiken. Få in ett eget sound. Själva musiken ska du spela in hemma, men filma gärna natur eller en stad. Variera mellan lugnare filmklipp och fart, beroende på stil och låt. Det absolut bästa är att spela in en musikfilm som band, så blir det mer djup i låtarna.