Det finns många olika sätt att träffa nya människor, men få är så givande som att träffas genom musiken. Det finns förstås en väldig massa sätt att träffas och spela musik tillsammans och sammanhangen är givetvis oerhört olika varandra. Men se det som något positivt – inget sätt att träffas passar alla, men det finns alltid något sätt som passar dig. Två av de vanligaste sammanhangen som folk träffas och spelar och sjunger tillsammans är i band och i kör av olika slag.

Att spela i band

Att spela i band är någonting som egentligen kan passa precis vem som helst. Det spelar ingen roll vad man har för kunskapsnivå eller vad man spelar för instrument – det kommer alltid att finnas andra människor som letar efter ett liknande sammanhang som du. Möjligheterna är oändliga – börja leta redan i dag!

Att sjunga i kör

För den som vill spela musik i ett lite större och måhända mer strukturerat sammanhang är en kör verkligen att rekommendera. Även här finns varianter för alla färdighetsnivåer, och det kan också vara ett väldigt roligt sätt att träffa människor i olika åldrar, eller som kommer från olika bakgrund.